30 Ocak 2024 - 37 Okunma

Ulusal Zonguldak Kömür Jeoparkı paydaşlarımızdan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz "Endüstriyel Kenevir ve Girişimcilik Çalıştayı", ZBEÜ Tahir KARAUĞUZ Konferans Salonunda yapıldı.

 ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Emine YILMAZ CAN ve BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Sn. Ümran CAN ÖZTÜRK'ün sunumlarıyla Endüstriyel Kenevirin ülke ekonomisine olan katkısına ve iş hayatında kadın istihdamının önemine vurgu yaptığı çalıştay Zonguldak’lı kadınlar tarafından büyük ilgi gördü.

Sn. Valimizin kıymetli eşi Sn. Güney HACIBEKTAŞOĞLU Hanımefendi ile Rektörümüz Sn. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER ve kıymetli eşi Sn. Seran ÖZÖLÇER de katılımları, ilgileri ve nazik evsahiplikleri ile çalıştayı onurlandırdılar.

Tüm izleyicilerin heyecanla dinleyerek ve aktif katılımlarıyla yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda, Endüstriyel Kenevirden yapılan ürünler incelenerek, Kenevirin günümüz dünyasındaki iklim değişikliği, küresel ısınma, çevre kirliliği gibi güncel sorunlara getirdiği yenilikçi çözümler ele alınmış olup, dünyaya zarar verdiği bilinen birçok ürünün yerini alabilecek kenevir hammaddeli ürün yelpazesi ve özellikleri hakkında karşılaştırmalı bilgi verilmiş, kadın istihdamının önemi hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansınca Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği teması kapsamında 2024 yılı boyunca istihdam odaklı mesleki eğitimleri, geleceğin mesleklerine yönelik beceri geliştirme eğitimleri ve farkındalık seminerleri düzenleneceği, bu etkinlikler için paydaşlardan talep toplandığı ifade edilmiş ve anket paylaşılmıştır. Anket kamuoyuna açık olup bireysel ve tüzel kişi ve kurumlar aşağıdaki link üzerinden taleplerini iletebilirler.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Ta1E2hKjPzK_MAylFWxNWvJUeIViv5C1lTcFlQs3QKeNWw/viewform?usp=sf_link

Diğer Haberler