23 Şubat 2024 - 27 Okunma

Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü himayesinde, Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mustafa Eğriboyun Etüt Salonunda 21-23 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşen ve İlimiz Merkez, Kilimli ve Kozlu ilçelerindeki liselerin dahil olduğu IDEATHON "Gençlerin Sürdürülebilir Gelecek Çözümleri" isimli Fikir Atölyesi’ne eğitim ve mentörlük desteği verdik. 

Jeoparklar; iklim değişikliği, doğal afetler, çevre ve halk sağlığı, su kaynakları, hava, su ve toprak kirliliği, atık üretiminin azaltılması vs. konularda farkındalık yaratmaya çalışarak halkı bilinçlendirmeye ve yerküreyi koruyarak gelecek nesillere daha az zararla bırakmaya çalışırlar. Bu nedenle, Zonguldak ilindeki liselerde öğrenim gören gençlerin, iklim krizinin yıkıcı etkileri ile mücadele etme, sürdürebilir yaşam inşa edilebilme, çevre sorunlarına karşı farkındalıklarını artırma ve eyleme geçmeleri konusunda bilinçlendirilmelerine ilişkin faaliyetlerin yer aldığı atölye etkinliklerine aktif olarak katkı sağladık. 

Etkinlik sonunda, gençlerin iklim krizi, çevre kirliliği, doğal kaynakların azalması gibi konularda bilinçlendirilmesi artırılmış olup, kendi topluluklarına, okullarına ve dünyaya olumlu etkiler sağlayabilecek projeler ortaya çıkarmalarına rehberlik edilmiştir. Jeoparkı tanıtıcı eğitimlerin verildiği ve çeşitli jeopark tanıtım materyallerinin dağıtıldığı programının sonunda dereceye giren okullara, ödülleri takdim edilmiştir.

Diğer Haberler